Friday, 21 June 2013

bebel sorang2.

Selesai sudah kehidupan aku menjadi penternak selama 3 minggu di kampong. Sudi atau tidak,  aku perlu berangkat semula ke Terengganu bagi menghabiskan sisa –sisa pengajian yang masih dihutang 1 semester lagi. Benda ni tugas, kena pulun gak sampai habis tahun ni. Kalau tak, tak graduate lar ambe ni.

Life agak boring, seriously sangat boring sebenarnya. Jangan la anggap aku orang yang negative, tiada pegangan hidup dan sebagainya. Aku cuma anggap aku berada di tempat yang salah dengan masa yang tak berapa tepat.

Dulu aku rasa macam seronok je jadi blogger ni, lar ni aku boleh timbul plak rasa, banyak gila masa ko untuk tulis blog? Ko tak de life ke? Dan akhirnya benda ni tepat pada diri aku, lihatlah diri aku ni tuan dan puan sekalian, aku menulis di dalam bilik gelap kerana sudah jemu dengan karenah laman maya, games online dan sebagainya.

Melihat 1 golongan yang tidak habis – habis upload gambar kahwin, walaupun tempoh perkahwinan mereka sebenarnya dah cecah berbulan – bulan lamanya mungkin bertahun. Adakah aku cemburu? Tidak sama sekali, pastinya yang kaki upload ni kaum hawa, mereka golongan yang perlukan perhatian dan tunjukkan pada dunia ‘ yeah aku bahagia, lihatlah pelukan suami di pinggang, ciuman manis di dahi, ketahuilah semua kaum adam sekalian, aku isteri orang, tapi kamu masih boleh melihat aku berpeluk dengan lelaki lain iaitu suami aku sendiri, lihatlah! Lihatlah!

Pedulikan itu semua, metefora khalayan semata – mata.  Aku tengah risau situasi keluarga aku kat Muar tu, dengar cerita Jerebu dah di tahap serius.  Benda yang paling buat aku risau, ternakan aku lar kan. Gila tak risau? Dibuatnya kena wabak ke apa, mau tergolek lembu – lembu kat ladang tu. Apa – apa pun yang berlaku, aku kena redha la kan, harap tiada ujian yang berat dalam tahun ni.


Itu je bebelan gua awal sem ni, sapa suh baca, wakakaka

No comments:

Post a Comment